NLP: Neuro Linguistisch Programmeren


Een van de manieren om weer te leren met jezelf (en anderen) effectief te communiceren is NLP. Het staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

NLP helpt om doelen of nieuwe perspectieven te bereiken met hetgeen je al in huis hebt. Met NLP leer je wie jij bent, wat je kunt en hoe je dat inzet om in jouw leven te zijn wie jij wilt zijn. Het is hierbij niet noodzakelijk om terug te gaan naar het verleden.

Samen formuleren wij jouw doel en onderzoeken we wat jou ervan weerhoudt om dit doel te bereiken.

NLP: Ik werk met jou met aan de hand van deze drie NLP definities :

1. Structuur van de subjectieve ervaring

We bestuderen samen hoe jij iets beleeft; wat hoor jij in gedachten, wat zie je en wat voel je. Hoe beweeg jij je lichaam en wat zeg jij tegen jezelf. We komen erachter wat je belangrijk vindt en waar je van overtuigd bent.

2. Modelleren

Wat kan iemand anders beter dan jij dat kan? Hoe komt dat? Waar ligt dat aan?

Met modelleren maak je zeer bewust een analyse van een eigenschap van iemand anders. Die eigenschap is iets dat volgens jou bij jezelf ontbreekt of wat je extra nodig hebt. Bij modelleren wordt ervan uitgegaan dat als de ene het kan, de andere het kan leren.

3. Communicatietechnologie

Welke invloed heeft jouw verbale, en vooral ook jouw non-verbale communicatie op de ander en op jezelf? En hoe kun je die invloed doelgericht gebruiken.

NLP is een verzameling methoden om communicatie met onszelf en anderen effectiever te maken, sommige technieken zijn bedoeld om iemand te helpen veranderen, vaak zijn ze gericht op het oplossen van een specifiek soort hindernis.

how to create a website for free

Copyright (c) 2020  Hof Kricheleberg