free bootstrap templates


Recreatie met ezelsGrote oren, fluweelzachte snuit, dichtbij…oog in oog met de grote bruine kijkers…even alles om je heen vergeten en gewoon even gaan genieten…
Activiteiten

Een wandeling met familie en / of vrienden in de mooie omgeving van Bocholtz met ezels (en eventueel een pakzadel op de rug van een ezel). Het ziet er mediterraans uit. Wandelen met ezels brengt je tot rust, het kalme tempo van de ezel werkt onthaastend, je hebt tijd om te genieten van de natuur.

Voorafgaand aan elke wandeling vindt er ongeveer 20 a 30 minuten kennismaking, borstelen, knuffelen en uitleg over de ezels plaats.
Alleen kinderen tot 40 kg mogen afwisselend op een ezelrug rijden!

Er zijn meerdere routes beschikbaar


* 1 uur 15 min a 1,5 uur wandelen (4 km door de Romeinse vallei van Bocholtz, inclusief info boekje over de Romeinen).
Kosten: 16,50 per persoon.
* 2 uur wandelen (5 km, deels onverhard, uit te breiden tot 5,6 km)
Kosten: 20,50 euro per persoon.

Minimum aantal deelnemers is 2 personen.
Na afloop is er nog ruim tijd voor uw drankje en iets lekkers. U kunt dan nog selfies maken bij de ezels of ze knuffelen.

In vakanties en op zaterdagen betreft dit groepswandelingen, gemiddeld 8 (tot max 12) personen. Er ontstaat vanzelf afstand, omdat elke ezel zijn eigen tempo loopt, waardoor men toch met eigen gezelschap wandelt.

Indien u liever in weekenden / vakanties uitsluitend met uw eigen gezelschap wandelt, neem dan contact op voor de mogelijkheden. De prijs zal dan hoger liggen dan het huidige tarief, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw eigen gezelschap.


Tip: Broodje to go, bestellen en af te halen bij Scholtissen Hof en hiervan genieten voor of na de wandeling op Hof Kricheleberg.

Tip: Kopje koffie bij Hoeve Overhuizen, onderweg komen we voorbij Hoeve Overhuizen, dit is een hele mooie locatie voor een lunch, of gewoon een kopje koffie, na afloop van de wandeling.

Weetjes:
* Een ezel loopt gemiddeld 3 km per uur. Dat is lekker relaxed. U kunt uw pas lekker vertragen en van de omgeving genieten.
(Sommige ezels lopen echter wel sneller).
* Een ezel kan ziek worden van regen en loopt niet graag bij harde wind / storm. In beide gevallen zal de wandeling verplaatst worden of (voor u) kosteloos afgezegd moeten worden.
* Een ezel mag absoluut NIET eten tijdens de wandeling. Als u dit toelaat, zult u gedurende de wandeling ervaren hoe sterk een ezel is. De ezel zal u blijven uittesten:)
Mocht t onverhoopt toch gebeuren dat een ezel in t gras beland, zult u de ezel uit t gras moeten trekken. Uw tenen lopen dan een beetje gevaar, want u trekt de ezel immers naar u toe, terwijl u zich schrap zet. Daardoor: denk aan stevig schoeisel. Liefst stalen neuzen of stevige wandel / bergschoenen.
* U wandelt met een dier, hoewel ze heel lief, straatmak en vreemde mensen gewend zijn, kunnen er altijd onvoorziene zaken plaatsvinden. Een ezel heeft, anders dan een paard, maar een beperkte vluchtreflex, maar kan toch schrikken en even een paar meter rennen.
U kunt tijdens de wandeling ook alert blijven op onvoorziene zaken.
Laat de ezels altijd even kijken, als ze iets zien flapperen of horen aankomen wat ze niet vertrouwen. Meestal doen ze dat vanzelf al. Daarna kunt u de ezel weer meenemen.

Kleine kinderen:
- Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar (indien u met kleinere kinderen wilt komen, wordt een uur ezelknuffelen aanbevolen).
- Een ezel is heel sterk.
- Laat een klein kind niet onbeheerd op de ezelrug zitten (een klein kind heeft nog niet de kracht om zich stevig vast te houden en kan ervan af glijden) of zonder uw hulp het touw van de ezel vasthouden tijdens de wandeling.
-Volwassen begeleiding is noodzakelijk.
Tip: neem een buggy mee, voor t geval uw kind niet meer op de ezel wil zitten of niet meer wil lopen.

* Honden zijn niet toegestaan.
* De wandeling is op eigen risico.

Als u een afspraak wilt maken, dan kan dat via de mail of telefonisch: 06 496 888 98

Betaling kan via uw mobiel (tikkie, betaalverzoek) of contant.

Andere wensen t.a.v. de ezelwandeling?
Neem dan gerust contact op, we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.

Het knuffelen van de ezels is een unieke ervaring. Hun warmte en aandacht is hartverwarmend. De vacht is ieder seizoen weer voelbaar anders. In de winter kun je heerlijk met je vingers door de dikke vacht heen kroelen. In de zomer is de vacht glad en zacht. Oog in oog staan met de trouwe kijkers van de ezel. Een aanraking op de fluweelzachte neus.…Het zijn net levende pluche knuffeldieren. Tot rust komen, afschakelen van het dagelijkse gepieker, in het ‘hier en nu’ zijn. Het effect is vergelijkbaar met het effect wat dolfijnen op mensen hebben.

Het ezel knuffelen kan in kleine groepjes (tot 4 pers), maar ook grotere gezelschappen zijn welkom. De beste ervaring, de meeste rust, krijg je echter in een klein gezelschap.
Het is een leuke ervaring voor degene die eens wil ‘snuffelen’ aan deze therapie vorm, of gewoon een plezierige moment wil hebben. Ook geschikt voor kleine kinderen, onder toezicht van ouders/begeleiders en begeleidt door mezelf. 

Schoeisel:
Stevig schoeisel, liefst met stalen neuzen is zeer belangrijk. Geen slippers of zomerse sandalen, want de ezel zou per ongeluk op je tenen kunnen staan.

Kosten:
€ 54,00 vanaf 2 tot 4 personen
Duur: ca 1 uur.

Team uitstapje met 2-4 ezels (vanaf 5 personen, 2 tot 2,5 uur)
Tezamen met collegae een leuke ochtend of middag hebben met ezels. Op een andere manier met elkaar in contact komen. In overleg is het programma samen te stellen.

Kosten: vanaf € 16,50 per persoon, groepskorting vanaf 8 personen. 

Teambuilding met ezels op basis van NLP en de Mindfulness gedachte (2,5-3 uur)
Wandelen met ezels, in een trage wandelpas in het heuvelland. Bewust worden van je ademhaling, aandacht voor het ‘hier en nu’, gepieker laten wegvloeien, de natuur als symbool gebruiken. Wat doet het met je, als je gewend bent om in een sneltreinvaart door het leven te gaan en nu ineens rustig aan MOET doen.
De ‘eigen’ wijsheid van de ezel kan als een spiegel fungeren. Middels een uitgezet parcours in de wei krijg je inzicht in je eigen patronen. Wat vind je belangrijk en wat wil je bereiken? En wat houdt je tegen om dat te bereiken.
Tijdens de teambuilding ga je aan de slag met dit soort zaken.

De wandeling kan gecombineerd worden met koffie en vlaai.

Kosten: in overleg afhankelijk van het programma