css templates


Recreatie met ezelsGrote oren, fluweelzachte snuit, dichtbij…oog in oog met de grote bruine kijkers…even alles om je heen vergeten en gewoon even gaan genieten…
Activiteiten

Een wandeling met familie en / of vrienden in de mooie omgeving van Bocholtz met twee of vier ezels (en eventueel een pakzadel op de rug van een ezel). Het ziet er mediterraan ‘s uit. Wandelen met ezels brengt je tot rust, het kalme tempo van de ezel werkt onthaastend. Je hebt tijd om te genieten van de natuur.
Eventuele meegebrachte spullen of jassen kunnen aan het pakzadel gehangen worden zodat men lekker ontspannen kan wandelen. Je kunt zelf de ezels vasthouden. Kinderen tot 40 kg mogen afwisselend op de rug van 1 ezel.

Er zijn een paar wandelroutes beschikbaar, waarvan 1 wandeling door de Romeinse vallei van Bocholtz voert, je krijgt tijdens deze route informatie over de Romeinen die hier geleefd hebben.

Vóór de wandeling krijg je instructies hoe om te gaan met de ezels. Waar je op moet letten en wat je wel of niet moet doen. De ezels worden kort geborsteld zodat de ezels je leren kennen. Tijdens de wandelingen is er een begeleider op de achtergrond aanwezig. Na de wandeling is er nog tijd voor een uitgebreide knuffel met de ezels en een “selfie” met de ezels onder het genot van een drankje en iets lekkers.

Kleine kinderen van 2 tot 4 jaar:
De ezels zijn lieve maar sterke dieren, volwassen begeleiding is noodzakelijk. Zowel bij het vasthouden van het touw als bij het rijden op de rug van de ezel. Er dient dan een volwassene naast te lopen. Tip: neem een buggy mee, voor het geval ze niet op de ezel willen zitten en moe worden als ze verder moeten lopen.


Schoeisel:
Stevig schoeisel, liefst met stalen neuzen is zeer belangrijk. Geen slippers of zomerse sandalen, want de ezel zou per ongeluk op je tenen kunnen staan.

1 uur wandelen met 2 tot 4 ezels (en 1 pakzadel )- totale tijdsduur met begeleidster op de achtergrond 2 -2,5 uur.

Kosten: € 14,75 per persoon, groepskorting vanaf 6 personen.
Kinderen tot 2 jaar gratis.

Andere wensen t.a.v. de ezelwandeling?
Neem dan gerust contact op, we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.

Mogelijkheden kunnen o.a. zijn:
-Picknickwandeling (voor kleine gezelschappen tot 6 personen);
-2 uur durende wandeling;
-Ontvangst met koffie/ thee met een stukje Limburgse vlaai,
-Een stiltewandeling. 

Het knuffelen van de ezels is een unieke ervaring. Hun warmte en aandacht is hartverwarmend. De vacht is ieder seizoen weer voelbaar anders. In de winter kun je heerlijk met je vingers door de dikke vacht heen kroelen. In de zomer is de vacht glad en zacht. Oog in oog staan met de trouwe kijkers van de ezel. Een aanraking op de fluweelzachte neus.…Het zijn net levende pluche knuffeldieren. Tot rust komen, afschakelen van het dagelijkse gepieker, in het ‘hier en nu’ zijn. Het effect is vergelijkbaar met het effect wat dolfijnen op mensen hebben.

Het ezel knuffelen kan in kleine groepjes (tot 4 pers), maar ook grotere gezelschappen zijn welkom. De beste ervaring, de meeste rust, krijg je echter in een klein gezelschap.
Het is een leuke ervaring voor degene die eens wil ‘snuffelen’ aan deze therapie vorm, of gewoon een plezierige moment wil hebben.

Schoeisel:
Stevig schoeisel, liefst met stalen neuzen is zeer belangrijk. Geen slippers of zomerse sandalen, want de ezel zou per ongeluk op je tenen kunnen staan.

Kosten:
€ 37,50 vanaf 2 tot 4 personen
Korting vanaf 5 personen. 

Je verjaardag vieren met vriendjes en vriendinnetjes tezamen met de ezels, in de omgeving van Bocholtz. Uitleg krijgen over van de ezel, ezels mogen borstelen, knuffelen en vasthouden tijdens een wandeling (met 2 ezels) met pakzadel.
Er gaat een picknickmand mee met chips en ranja. Er is ruimte om zelf nog wat versnaperingen mee te nemen.

Indien het regent kan het feestje verplaatst worden.
Minimaal 1 begeleidende ouder, gemiddeld 8 kinderen.

Schoeisel:
Stevig schoeisel, liefst met stalen neuzen is zeer belangrijk. Geen slippers of zomerse sandalen, want de ezel zou per ongeluk op je tenen kunnen staan.

Kosten: € 120,00

Teambuilding met ezels op basis van NLP en de Mindfulness gedachte (2,5-3 uur)
Wandelen met ezels, in een trage wandelpas in het heuvelland. Bewust worden van je ademhaling, aandacht voor het ‘hier en nu’, gepieker laten wegvloeien, de natuur als symbool gebruiken. Wat doet het met je, als je gewend bent om in een sneltreinvaart door het leven te gaan en nu ineens rustig aan MOET doen.
De ‘eigen’ wijsheid van de ezel kan als een spiegel fungeren. Middels een uitgezet parcours in de wei krijg je inzicht in je eigen patronen. Wat vind je belangrijk en wat wil je bereiken? En wat houdt je tegen om dat te bereiken.
Tijdens de teambuilding ga je aan de slag met dit soort zaken.

De wandeling kan gecombineerd worden met koffie en vlaai.

Kosten: in overleg afhankelijk van het programma 

Team uitstapje met 2-4 ezels (vanaf 5 personen, 2 tot 2,5 uur)
Tezamen met collegae een leuke ochtend of middag hebben met ezels. Op een andere manier met elkaar in contact komen. In overleg is het programma samen te stellen.

Kosten: vanaf € 14,75 per persoon, groepskorting vanaf 8 personen.